Als Brabantse heb ik altijd gedroomd om ooit eens terug te keren naar mijn roots. Na de geboorte van mijn 2 kinderen werd het natuurlijk steeds moeilijker.
Na de dood van mijn vader besloot mijn moeder om terug te gaan naar huis, Sevilla.
Omdat mijn moeder en ik altijd heel hecht waren was het voor mij makkelijker om de knoop door te hakken. Mijn vader had zijn droom niet waar kunnen maken om terug te gaan naar huis, maar ik wilde het niet bij een droom houden….
Mijn moeder was inmiddels al enkele jaren in Sevilla en haar ziekte (Parkinson) ging sterk achteruit. Mijn man zag dat ik niet gelukkig was zo ver van haar vandaan dus namen we een serieuze beslissing…

Naar Sevilla verhuizen om voor haar te zorgen!

We hadden allebei een baan in Nederland en een woning die verkocht moest worden.
De verkoop van onze woning verliep snel en tot onze grote verbazing wilden ze de hele imboedel overnemen. Na het opzeggen van onze banen sprongen we in het diepe…
Het allermoeilijkst was de reaktie van mijn zoon die toen 9 jaar was. Net kampioen geworden met zijn voetbalelftal en wilde niet weg uit Brabant. Mijn dochter had er minder benul van, zij was pas 6 jaar.
De eerste maanden waren moeilijk voor iedereen.. In huis van mijn moeder wonen tot onze eigen woning klaar was. Een zieke moeder en 2 kinderen die moeilijk konden wennen en hun huis misten. Natuurlijk begon ik me schuldig te voelen omdat ik hen allen uit hun wereldje gehaald had omdat ik zo nodig voor mijn moeder wilde zorgen.
Na 1,5 jaar waren we zo goed als gesetteld omdat we onze eigen woning kregen. De kinderen spraken inmiddels goed de taal en voelden zich thuis. Ook mijn man en ik hadden onze draai gevonden en werk wat we allebei graag doen. Mijn man werkt als vertegenwoordiger en reist veel, ook naar Nederland en ik geef rondleidingen voornamelijk op de fiets door Sevilla, jawel… aan Nederlanders.
Ik heb contact gezocht met verschillende B&B´s uit de omgeving die Nederlandstalige gasten ontvangen en zij sturen gasten naar mij toe. Inmiddels heb ik al heel wat mensen een rondleiding gegeven en heb een eigen bedrijfje gestart Sevilla Sights.
Naast de B&B´s kunnen mensen ook rechtstreeks bij mij een tour boeken. Ik probeer variaties te geven aan mijn tours. Inmiddels geef ik fiets- of wandeltours, hamtour, proeverij en tours op maat.
Nu is inmiddels mijn moeder waar ik al de tijd voor gezorgd heb overleden en heb ik ontzettend veel steun gevonden in mijn werk. Ik krijg heel veel mooie reakties over mijn manier van rondleiden.

De liefde voor de stad is nu denk ik beter te begrijpen.

Ik maak mijn vader´s droom waar en heb hem inmiddels thuis laten brengen waar hij nu samen met mijn moeder rust.

Dolores Rubio Jiménez
www.sevillasights.com

Jullie verhaal ook op Hart van Andalusië?