Wij (Martin, 52 jaar en Aletta, 50 jaar) hebben in 2015 de Veluwe verruild voor Andalusië om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Na vele jaren respectievelijk als sales manager in de voedingswereld en in diverse secretariële/administratieve functies in binnen- en buitenland gewerkt te hebben, was het tijd voor iets anders. Een burn-out, de hectiek en de verandering van mentaliteit in Nederland hebben ertoe bijgedragen om nieuwe plannen te maken.
Na een zoektocht van vier jaar hebben we in het vroege voorjaar van 2015 Casa Lobera in Canillas de Aceituno gevonden. Een bungalowpark met 4 vakantiehuizen en een zwembad, op loopafstand van het dorp en grenzend aan het natuurpark van de Sierra Tejeda. Fantastische uitzichten over het dal, het meer van Viñuela en bergen geven een extra mooi beeld. Het is hier heerlijk rustig en je kunt helemaal “bijkomen” van alle hectiek in bijvoorbeeld Nederland of België. Ook ligt Casa Lobera centraal voor het maken van mooie stedentrips en het ontdekken van Andalusië.
Om onze gasten goed van dienst te kunnen zijn, wonen wijzelf in één van de vier bungalows. De andere drie bungalows verhuren we het hele jaar door. Het eerste jaar was erg spannend met alle nieuwe dingen om ons heen. Nu, 1,5 jaar later, hebben we de boel goed op orde en loopt de verhuur prima. Ook Villa Faboosh, een vakantiehuis met eigen zwembad, dat wij vanaf januari 2016 zijn gaan runnen, wordt veel geboekt. In 2015 hebben we bij Casa Lobera veel Spanjaarden en andere Europese gasten mogen ontvangen, dit jaar zijn het met name Nederlanders en Belgen die bij Casa Lobera verblijven. In de zomer zijn het de gezinnen die we mogen verwelkomen en in het voor- en najaar veelal stellen, vrienden of jonge gezinnen die voor het eerst op vakantie gaan met hun kind(eren). Casa Lobera leent zich ook prima voor een hele familie (opa, oma, kinderen en kleinkinderen), de zogenaamde ‘multigeneratievakantie’. Zo mogen we in de herfst- en meivakantie een tweetal families verwelkomen. Samen op vakantie en toch ieder z’n eigen plek!

Martin en Aletta
Canillas de Aceituno, Spanje
www.casalobera.nl
www.villafaboosh.nl

 

Jullie verhaal ook op Hart van Andalusië?